tirsdag den 8. maj 2012

Blåbær Cupcakes



Igår var det Miamajas 11 års fødselsdag, og hun ville derfor dele noget ud i hendes klasse. Ønsket var cupcakes, så heraf opstod disse succesfulde: (sukkerfri)

Lækre Blåbær-Cupcakes

525 g. speltmel (grahamsspelt el. fuldkorns)
300 g. blendede dadler
2,5 tsk. øko bagepulver
3 spsk. kokosolie
3 spsk. sukkerfri æblemos (kogte, blendede æbler)
3,5 dl.  rismælk
reven citronskal fra 1/2 - 1 øko. citron
350 g. optøede blåbær

Topping:
100 g. smuttede mandler blendes til "mel"
1 stor spsk. æblemos (sukkerfri)
marcipanen blendes med 100 g. blåbær og 150 g. bio-plus-3 el. vitaquell (margarine) 
1/2 tsk. øko vanillie pulver.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tænd ovnen på 175 grader
Blend de udstenede bløde dadler i en foodprocessor. Tilsæt bagepulver, kokosolie, reven citronskal og æblemos. Dejen puttes over i en rummelig skål, og melet smuldres i med fingrene, så det bliver til krymmel. Rør/ pisk mælken i dejen og vend tilsidst blåbærrene i blandingen.


De bages i muffinsforme i den varme ovn ca. 35-40 min. Tjek med en gaffel om dej hænger ved - de skal ikke være klæbrige inden i, da dadlerne i forvejen gør kagen mere svampet end en kageopskrift med sukker i. Det kan være nødvendigt at forlænge bagetiden.


Toppingen kan eventuelt laves i dobbelt portion, hvis de skal væe flotte og høje.
De smuttede og blendede mandler (jeg brugte minihakker) blendes med æblemosen til marcipan. Derefter blendes resten af ingredienserne i (husk at vælge en ren margarine, uden transfedtsyrer for dit helbred, evt. i din lokale helsekost eller nutanas der har kunne købes i Superbest, Kvickly og Føtex.:))


- Miamajas cupcakes blev et hit i klassen - og flere af børnene gav mig komplimenter og ros med på vejen. Skøn succes, med naturligt sødt til børn. 
Dadler er fyldt med gode mineraler, fibre og er desuden basedannende.


God fornøjelse.:)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar