tirsdag den 17. april 2012

Lækre påske marcipan-skiver med nougat fyld - voila!

Så kom påsken over os - og selvfølgelig skulle vi også lave lidt ekstra lækkert hertil.:) - Ekstra vigtigt når nu vi hjemme hos os ikke spiser chokolade påskeæg og des lige sukkerholdige (påske-) "fristelser." Men sjovt og herligt var det tilgengæld med børnene at lave disse "syndige" nougat-fyldte marcipan-ruller sammen i køkkenet - lige til at skære ægge-formede påske-skiver af. Bon appetit. :-)



Marcipanen blev til af ca.     250 g. smuttede mandler
                                           4 spsk. hjemmelavet æblemos af søde æbler
                                           evt. 1 spsk sukrinmelis (købes i den lokale helsekost)

Nougat:                               8 store spsk. hasselnøddesmør
                                           4 tsk. smeltet kokosolie
                                           4 spsk. carob (eller halv mængde kakao, hvis I tåler det og koffeinen)
                                           2 spsk. agavesirup
                                           1 god tsk vanilliepulver fra urtekram (usødet)
                                           2 tsk lecithin-granulat (fra f.eks. Natur Drogeriet)  


Tip: Når du er igang, så skån miljøet og glæd familien ved at lave en stor portion æblemos og stil i et skoldet glas i køleskabet. Det kan spises rørt med vaniliepulver og kold rismælk på, eller med succes bruges i kager.


De smuttede mandler blendes i minihakker, kaffekværn eller foodprocessor (hvis man har en god een) til det bliver til fint mel eller en jævn dej der ikke er grynet længere. Æblemosen blandes i og evt. sukrinmelis hvis marcipanen ønskes sødere.


Smelt kokosolien. Rør ingredienserne godt sammen, og stil nougaten på køl. (Billedet snyder da min nougat her har stået længe på køl.;))


Marcipanen rulles ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse af ca. 4-6 mm. Den skal være rimelig fast i konsistensen. 


Et lidt tyndere lag nougat (der er taget af køl, og er blevet rørt så det stadig er "smidigt." Hvis det er for fast går marcipanen fra hinanden.) smøres forsigtigt på marcipanen med en madspartel.


Tilsidst rulles den flade masse lidt forsigtigt med et fast tag sammen til en pølse, ved hjælp af bagepapiret den ligger på, og skæres over i to ruller og opbevares på køl. Det anbefales desuden at have ladet den stå lidt på køl, inden skiverne skæres!

Tat ta taaaaa: 
  (Pssst. For de modige eller hvis variation senere ønskes, kan det anbefales at putte en tsk. kanel i nougaten... Så smager den lidt ekstra krydret og spændende.;))
Voilá


Ingen kommentarer:

Send en kommentar